Kuntoilu ja musiikki sopivat yhteen

fitnessKuntoilua tulee harrastettua jonkin verran ja mikä parasta, sitä voi tehdä musiikin tahdissa. Rytmikäs musiikki onkin todella mainio keino pistää töppöstä toisen eteen tai vaikkapa pumpata rautaa salilla. Itselläni on Spotifyssä useampikin eri soittolista, joiden avulla saan motivoitua itseäni tekemään tiettyjä liikkeitä salilla tiettyyn rytmiin.

Olen myös osallistunut mm. Cardio Dance –kuntoiluun, jossa tehdään liikkeitä n. 111 bpm:n tahtiin. Tähän soittolistaan kuuluvat mm. Iggy Azalean Fancy, Fifth Harmonyn BO$$, Mark Ronsonin ja Bruno Marsin yhteinen hittibiisi Uptown Funk. Itse pidän myös Pitbullin ja John Ryanin biisistä Fireball, siinä mainio treenibiisi.

Jos et ole kokeillut vielä Tabata – intervalliharjoitusta, niin kokeile ihmeessä. Tabata on nimenomaan korkean intensiteetin intervallipohjainen treenimuoto, jossa on 20 sekunnin jaksoja jotka todella vedetään täysillä. Tähän tarkoitukseen minulla on myös oma soittolista ja tämä on hieman nopeampitempoinen, n. 118 bpm tahdilla varustettu soittolista.

Musiikki ja liike kuuluvat yhteen

Tykkään kuunnella musiikkia aina kun liikun, sillä se antaa liikkeelle tukea ja rytmiä, ihan kuin itsestään. Treeni kannattaakain suunnitella tietyn soittolistan mukaan, sillä sen avulla tiedät tarkkaan, paljonko olet treenannut ja montako treeniä vielä on jäljellä.

Olisi kiva kuulla minkälaisia soittolistoja sinulla on liikkumiseen tai johonkin muuhun eri tilanteeseen. Itseltäni löytyy kyllä soittolistaa vaikka mihin tilaisuuteen ja tapahtumaan aina kynttiläillalliselta lasten synttärijuhliin.

Spotifyn tulo markkinoille muutamia vuosia sitten oli kyllä musiikin suurkuluttajalle todella mahtava juttu, artistien puolelta tosin on kuulunut melkoista marinaa maksuista ja muista asioista. Mielestäni kuitenkin on parempi että tämä asia tehdään laillisesti ja niin että artistille tulee edes jotain tuloja kuin niin että se tapahtuisi laittomasti. Spotify Premium on ollut itselläni ja perheelläni ahkerassa käytössä jo muutaman vuoden eikä sitä ole tarvinnut katua.

Categories: Blogi

Leave a Reply

Your email address will not be published.