Mikä vahvistin minulle?

3Viritinvahvistin on yksi kotiteatterin tärkeimmistä asioista. Vahvistimen valinta voi olla rahoituskysymys ja se voi olla myös kysymys merkkiuskollisuudesta. Jos aikaisemmat laitteet ovat esimerkiksi merkiltään Sony, on vaikeaa tehdä vaihto Yamahaan tai vaikkapa Onkyo –sarjan vahvistimeen tai muihin laitteisiin.

Vahvistimen valintaan liittyy paljon kysymyksiä ja tietenkin näiden vahvistimien valintaan vaikuttaa myös sekin, minkälaiseen tilaan se tulee ja minkälainen tila sille on fyysisesti varattu. Tämän päivän viritinvahvistimet tarjoavat mm. toistomahdollisuuden älypuhelimista ja tablet-laitteista.

Keskihinnalla hyvää laatua

Keskihintaiset viritinvahvistimien erot ovat todella pieniä ja ne ovat vain pieniä vivahteita, jotka toki voivat olla toisille erittäinkin tärkeitä asioita. Useimmat näistä laitteista skaalaavat dvd ja blu ray-kuvan todella hyvin ja subwooferin säätömahdollisuudetkin ovat monessa laitteessa enemmän kuin kohdillaan. Langattomat yhteydet ovat tietenkin yksi asia joka kannattaa ottaa huomioon, varsinkin jos airplaytä ei halua asettaa wlan ja bluetooth-yhteyksien edelle.

Toisissa laitteissa voi kuva olla hieman eri asemassa ja useat hdmi-tulot takaavat usein erinomaiset mahdollisuudet liittää useamman laitteen kiinni itse vahvistimeen. Kaikki kirkkaat ja kaupalliset äänet rauhoittuvat kivasti näiden laitteiden avulla.

Laatu maksaa

Yksi parhaimmista kokonaisuuksista on harman/kardon, joka on usein merkki laatuvälineestä. Se on etenkin musiikkia kuuntelevan ihmisen valinta, sillä siinä on valtavan hienot säätömahdollisuudet nimenomaan musiikinkuuntelijan eduksi.

Keskihintainen viritinvahvistin painaa pääsääntöisesti 10 kilon molemmin puolin, toki pienempiäkin laitteita on olemassa. 7.2 kanavaiseen äänentoistoon kykenevät laitteet ovat enemminkin sääntö kuin poikkeus ja HDMI –tulojakin on laitteissa jopa kuusi tai enemmän.

Ihan sikaa säkissä ei kuitenkaan kannata ostaa vaan kannattaa aina kokeilla laitetta ennen varsinaisen ostopäätöksen tekemistä. Jos on tilaisuus kokeilla laitetta paikan päällä, kannattaa se tilaisuus käyttää hyödyksi ehdottomasti.

Categories: Blogi

Leave a Reply

Your email address will not be published.