Perhe on paras

Kuten monet jo varmasti tietävät, on perhe minulle todella tärkeä. Ja kenellepä se ei olisi. Perheemme on varmasti musikaalisempi kuin monet muut perheet, sillä olemme kaikki harrastaneet musiikkia jo pidemmän aikaa. Vaimoni on soittanut lapsesta asti viulua ja soittaa sitä edelleen omaksi ilokseen aina silloin tällöin. Häneltä onnistuu myös piano ja flyygelin soitto mallikkaasti ja hän onkin opettanut molempia lapsiamme soittamaan pianoa. Siihen hänellä on ihan koulutuskin, sillä hän on siviiliammatiltaan pianonsoiton opettaja yksityisessä musiikkiopistossa täällä asuinpaikkakunnallamme.

Lapsemme soittavat siis pianoa ja vanhempi lapsemme on innostunut viime aikoina myös rumpujen soitosta. Hän onkin perustanut kavereidensa kanssa oman bändin, ja bändi harjoittelee autotallissamme aina kolme kertaa viikossa. Hauskaa tuntuu olevan ja olen minäkin käynyt joskus tuuraamassa basson soittajaa aina silloin tällöin. Todella virkistävää ja piristävää, bändi kun soittaa tuttuja biisejä omina versioinaan.

Usean soittimen alkeet hallussa

Montaa eri soitinta on tullut kokeiltua ja saksofoni oli sellainen jota ehkä haluaisin soittaa uudelleen. Osaan tietenkin perusteet ja alkeet tähän soittimeen, mutta siinä äänessä on jotain maagista. Ehkäpä se on sitten se viidenkympin villitys kun moottoripyörän sijaan hankitaankin saksofoni eikä mitään Harley Davidsonia.

Kannustan ehdottomasti ihmisiä kokeilemaan eri soittimia, koska oikeastaan vasta sitten tajuaa sen, miten vaikeaa loppupeleissä on soittaa kyseisiä soittimia ja vieläpä hyvin. Jokainen saa ihan takuuvarmasti äänen rummuista tai pianosta, mutta kokeilepa soittaa jotain oikeaa sävelmää tai vaikkapa ihan jotain stemmaa tiettyyn tahtiin. Kyllä, todella vaikeaa ja tämän jälkeen ei voi muuta kuin ihailla sitä miten ammattilaiset homman hoitavat.

Kokeile, nauti ja nauti musiikista, siinä minun vinkkini kaikille teille jotka haaveilevat soittimen soittamisesta.

Categories: Blogi

Leave a Reply

Your email address will not be published.